یک ماه از طوفان‌الاقصی می‌گذرد و در طول این مدت رژیم‌صهیونیستی در میان حمایت غرب و سکوت مجامع بین‌المللی، از هیچ جنایتی فروگذار نکرده است.

مومنی ها

محمدمهدی مؤمنی‌ها؛ مدیرکل توسعه تنظیم‌گران اجتماعی ساترا: یک ماه از طوفان‌الاقصی می‌گذرد و در طول این مدت رژیم‌صهیونیستی در میان حمایت غرب و سکوت مجامع بین‌المللی، از هیچ جنایتی فروگذار نکرده و تاکنون بمب‌هایی معادل قدرت ۲ بمب اتمی برسر مردم بی‌دفاع غزه ریخته‌است. هر روز برشمار شهدای فلسطینی که بیش‌از ۷۰ درصد آنان را کودکان و زنان تشکیل می‌دهند، افزوده می‌شود و دراین میان، مدعیان حقوق‌بشر درمقابل این نسل‌کشی و جنایت جنگی از نگاه حقوق بین‌المللی محکوم است، سکوت اختیار کرده‌اند.

از آغاز حملات رژیم‌صهیونیستی به غزه و کشتار مردم بی‌گناه و غیرمسلح این منطقه، حدود ۳۰ روز می‌گذرد. رژیم کودک‌کش با حمایت همه‌جانبه آمریکا، علاوه‌بر موشک‌باران و بمباران مداوم با محاصره کامل غزه، آب و برق را نیز قطع کرده‌است؛ اقدامی ضدبشری که منجر به تعطیلی کار بیمارستان‌ها شده‌است.

همچنین ارتش اشغالگر صهیونیستی در حملات خود بسیاری از تأسیسات غیرنظامی از قبیل بیمارستان، مدارس، مسجد و خانه‌های مسکونی، ایستگاه‌های انرژی خورشیدی و حتی کشتی ماهیگیران را در نوارغزه هدف قرارداده‌است. آمارها حاکی از آن است که تاکنون بیش‌از ۹ هزارو ۵۰۰ فلسطینی شهید بیش‌از ۳۲ هزارنفر مجروح شده‌اند که اکثریت آنان زنان و کودکان هستند و از ۲ هزارو ۲۰۰ گزارش مفقودی، هزارو۲۵۰نفرشان کودک‌ و در زیرآوار بوده و هستند.

اعمال ددمنشانه و کشتارهای بی‌رحمانه‌ای که از ابتدای تشکیل رژیم‌صهیونیستی در سرزمین‌های اشغالی انجام‌شده‌است، به‌هیچ‌عنوان با آموزه‌های هیچ دین و آیین الهی همخوانی ندارد و این رژیم به‌دنبال پاک‌سازی کامل پیروان ادیان الهی، به‌خصوص مسلمانان دراین منطقه است.

در نوارغزه تاکنون ۵۴مسجد به‌طورکامل، ۱۱۰مسجد به‌طور جزئی ویران شد و ۳ کلیسا آسیب‌دیده‌اند و ۴۹مقام مذهبی به شهادت رسیده‌اند. طی حملات جنگنده‌های رژیم‌صهیونیستی بیش‌از ۱۵۰ نفر از کارکنان پزشکی شهید شده‌اند و ۵۷آمبولانس هم منهدم شده‌است. اشغالگران عمداً ۱۰۵مرکز پزشکی و بهداشتی را هدف قرار داده اند و ۱۶بیمارستان را از مدار خدمت خارج کرده‌اند. همچنین بیش‌از ۲۱۲هزارخانه آسیب‌دیده و ۳۵هزارخانه هم ویران‌شده است. ۸۵ساختمان و تأسیسات دولتی ازجمله مراکز فرهنگی ویران‌شده و ۲۱۴مدرسه آسیب‌دیده‌ و ۴۵مدرسه هم به‌طورکامل نابودشده‌است.

هم‌زمان با تداوم حملات ددمنشانه رژیم موقت صهیونیستی در نوارغزه و تلاش این رژیم برای جلوگیری از انتشار اخبار این جنایات به جهانیان ضمن قطع اینترنت، به کشتار خبرنگاران اقدام کرد، به‌طوری‌که از زمان آغاز تجاوزات به نوارغزه در روز هفتم اکتبر، حدود ۴۰ خبرنگار دراین حملات جان خود را ازدست‌داده‌اند و بیش‌از ۵۰ خبرنگار در تجاوزات جاری زخمی شدند و حدود ۲۰اقامتگاه متعلق به روزنامه‌نگاران نیز بمباران شد که برخی از آن‌ها به‌طورکامل و برخی دیگر به‌طور جزئی ویران شدند. حدود ۵۰دفتر اصلی و شعبه مراکز رسانه‌ای ازجمله دفاتر شبکه «الجزیره»، تلویزیون فلسطین و خبرگزاری «شهاب» هم توسط رژیم اشغالگر قدس بمباران شدند.

اینها درحالی‌است که کنوانسیون‌های چهارگانه ژنو ۱۹۴۹ و پروتکل‌های اول و دوم الحاقی ۱۹۷۷ مهم‌ترین اسناد مورد اجماع حقوق‌بشردوستانه بین‌المللی است. زیرپا گذاشتن قواعد آمره و ازجمله حقوق بشردوستانه بین‌المللی، نقض فاحش حقوق بین‌الملل محسوب می‌شود و مسئولیت بین‌المللی و در برخی موارد مسئولیت کیفری فردی را به‌همراه خواهد داشت. حمایت و رفتار انسانی با مردم منطقه اشغالی از اصول اساسی حقوق بشردوستانه بین‌المللی در وضعیت اسکان خصمانه یک سرزمین است.

فهرستی طولانی از تضمین‌های حقوق مردم در کنوانسیون چهارم ژنو ۱۹۴۹ و پروتکل اول ۱۹۷۷ درج‌شده است. از آن جمله می‌توان به احترام به شرف، حقوق خانوادگی، مراسم مذهبی، اموال خصوصی و آداب‌ورسوم سنتی اشاره کرد. براین‌اساس گروگان‌گیری، تنبیه دسته‌جمعی، تبعیض براساس زمینه‌های نژادی، مذهبی، سیاسی، انتقال یا اخراج مردم، در اختیار گرفتن کنترل موادغذایی و دارویی به‌نحوی‌که درجهت خلاف احتیاج‌های عادی مردم باشد، ممنوع شده‌است. انتقال اتباع غیرنظامی قدرت اشغالگر به مناطق اشغالی نیز غیرقانونی است.

بررسی شواهد، تصاویر، مستندات و گزارش‌های رسمی و معتبر نهادهای ناظر بین‌المللی، نشان می‌دهد مجموعه متنوعی از مهم‌ترین قواعد بنیادین و عرفی حقوق بین‌الملل و مقررات ناظر بر حقوق بین‌الملل بشردوستانه در سطحی بسیار گسترده در جریان جنگ اخیر رژیم‌صهیونیستی علیه مردم ساکن در نوار غزه نقض شده‌است.

شواهد و قرائن نشان می‌دهد مصادیق متعددی از ارتکاب جنایت علیه بشریت، جنایت جنگی و جنایت نسل‌کشی دراین جنگ به‌وضوح دیده می‌شود. از مصادیق مربوط به جنایت علیه بشریت در جنگ غزه می‌توان به کشتار وسیع زنان و کودکان، حمله به بیمارستان‌ها، مدارس، ندادن مجوز برای حمل‌ونقل مجروحان، ممنوعیت دسترسی به دارو، حمله به مدارس، مساجد و مراکز مذهبی که جملگی از موارد نقض کنوانسیون‌های ژنو و ارتکاب جنایت علیه بشریت ازسوی رژیم صهیونیستی است.

همچنین بمباران منازل مسکونی، کشتار زنان و کودکان، حمله به تأسیسات غیرنظامی، منازل، مدارس، مساجد، مراکز پلیس، اماکن عمومی، نابودی زیرساخت‌های حیاتی ازجمله قطع شبکه توزیع آب و برق، تخریب بیمارستان‌ها و مراکز درمانی، ممانعت از حمل‌ونقل مجروحان و ارسال دارو، برخی از مهم‌ترین مصادیق جنایت جنگی در جنگ اخیر غزه است.

در جریان حمله به نوارغزه، نیروهای رژیم‌صهیونیستی با محاصره همه‌جانبه غزه و ممانعت از ارسال نیازهای ابتدایی برای بقای حیات ساکنان غزه و با علم به اینکه مقتولان عضوی از گروه بزرگ‌تری به نام ساکنان غزه هستند و بدون درنظرگرفتن تعلق آنان به یک گروه نظامی یا سیاسی خاص اقدام به قتل آنان کرده‌اند، هر دو رکن مادی و روانی جرم نسل‌کشی بر مبنای تعریف ارائه‌شده در مواد ۲ و ۳ کنوانسیون پیشگیری و مجازات ژنوساید در تاریخ ۹ دسامبر ۱۹۴۸ محقق شده‌است.

دراین میان برخی کشورهای غربی با محوریت آمریکا آشکارا از این جنایات دفاع می‌کنند. حمایت امریکا از جنایت‌های صهیونیست‌ها تنها مواضع حمایتگرانه بایدن و سفر بلینکن به اراضی اشغالی ختم نمی‌شود. اعزام دو ناوگروه و همچنین ارسال تجهیزات و تسلیحات برای کشتار بیشتر، بخش دیگری از حمایت دولت بایدن در نسل‌کشی ساکنان غزه است.

همان‌طور که انتظار می‌رفت متحدان اروپایی این کشور نیز نه‌تنها مظلوم‌کشی صهیونیست‌ها را محکوم نکردند بلکه برگزاری تظاهرات در حمایت از فلسطین را هم ممنوع اعلام کردند و کشورهای که داعیه دموکراسی و آزادی بیان دارند با جریمه و بازداشت، مانع برگزاری تجمعات اعتراضی می‌شوند.

رسانه‌های غربی، مدعیان حقوق‌بشر و البته نهادهای بین‌المللی دراین‌ نسل‌کشی دردآور با سکوت خود در برابر این جنایات و حتی فراتر از آن با ‌هم‌آوایی با اشغالگران صهیونیست، ته‌مانده اعتبار خود را از بین بردند و عملا نفرت جهانی را برانگیختند. با توجه به ناتوانی نهادهای بین‌المللی ازجمله دیوان بین‌المللی کیفری، دیوان دادگستری، شورای حقوق‌بشر، شورای امنیت و ...‌. درمقابل جنایت‌های رژیم‌صهیونسیتی، که همگی در خدمت نقض حقوق‌بشر توسط این رژیم و آمریکا هستند، باید همه دولت‌ها، ملت‌ها و آزادی‌خواهان جهان و رسانه‌های مستقل و حقوق‌دانان به‌دنبال ادبیات جدیدی در تبیین جنایات ددمنشانه رژیم‌صهیونیستی باشند و همه ابزار و روش‌ها را برای توقف این نسل‌کشی به کار گیرند.

کد خبر 804752

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار سیاست‌خارجی

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 2
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • IR ۱۶:۴۵ - ۱۴۰۲/۰۸/۱۴
    0 0
    شمار شهدای غزه به 9770 نفر رسید شمار شهدای فلسطینی از 9700 نفر عبور کرده و طی 24 ساعت گذشته ارتش رژیم صهیونیستی 243 فلسطینی را به شهادت رسانده است. آه این کودکان مظلوم و بی دفاع بدون پاسخ نخواهد و باید این رژیم قاتل کودک تاوان سنگینی بپردازد.
  • IR ۱۶:۴۹ - ۱۴۰۲/۰۸/۱۴
    0 0
    و این در حالی است که ارتش اسرائیل با دستور مستقیم آمریکا در این مدت 30 روز از انواع سلاح های ممنوعه و بمب های ممنوعه و بمب های خوشه ای ساخت آمریکا علیه زنان، مردان و کودکان غزه استفاده کرده است و هنوز هم استفاده می کند. شمار شهدای غزه به 9770 نفر رسید نابودی اسرائیل به نفع همه کشورهای منطقه و جهان است.